Waarom Rouw om jou ?

 

Op het gebied van rouw ben ik ervaringsdeskundige. Helaas. Tot twee keer toe heb ik binnen de muren van mijn gezin een enorm verlies ervaren.

 

In 2002 overleed onze dochter enkele uren na haar geboorte en in 2015 overleed mijn man op jonge leeftijd na een kort ziekzijn. Beide keren werd ik overspoeld door emoties. Het kostte mij jaren om te ervaren wat rouw was en wat dat met je kon doen toen mijn dochter overleed. Ook voor mijn man en nog twee jonge dochters (4 en 2) was er een gat geslagen in vertrouwen. Vertrouwen in het leven. Samen zijn we hier gelukkig goed doorheen gekomen, ook al was alles in een slag anders dan we hadden voorzien. Ik ben destijds heel veel gaan lezen over rouw en verlies om zo een weg te vinden in wat er gebeurd was. Ons gezin werd compleet met een vierde dochter. Wat waren we blij.

 

In 2015 is mijn man na heel kort heel ziek te zijn geweest op 50-jarige leeftijd overleden. En wederom was al het vertrouwen en alle veiligheid weg. Mijn kinderen waren toen 12, 15 en 17 jaar. We waren in diepe rouw. Ons gezin gespleten. Niets zou ooit meer hetzelfde zijn.

 

Ik zag hoe verschillend wij alle vier met dit grote verdriet omgingen. De een wilde praten, de ander liever niet. De een wilde iets doen, de ander bleef liever thuis, om zo maar wat verschillen te benoemen. Om mijn meiden en mezelf zo goed mogelijk te helpen ben ik weer gaan lezen. En uiteindelijk ook een opleiding gaan doen als counselor voor Rouw en Depressie. Ik heb diverse cursussen gevolgd (Ik lust je rouw en rouw bij kinderen) om steeds meer te weten te komen en te snappen wat rouw is en hoe ik ons gezin goed mee de toekomst in kon nemen.

 

Naast mijn eigen ervaringen heb ik ook heel veel kennis vergaard. Graag sta ik nu klaar om jou te helpen in je rouwreis met hulp en advies vanaf de zijlijn om je een stukje op weg te helpen in je nieuwe leven. 

 

Ook voor andere vragen over rouw, rouw op de werkvloer, rouw op school kun je bij mij terecht. Ik help je graag.